30 Eylül 2014 Salı

Bamya Kızartması


Bamya kızartması ilk kez yaptım nefis oldu 
Büyük boy bamyalara tam bu yemek için uygun 
Bamyalar yıkanır şapkaları koni şeklinde ayıklanır 
Tavaya sıvı yağ dökülür 1-2 yemej kaşığı kadar 500 gr bamya için 

Bamyalar tavaya sıralanır 
Çevirerek kızartılır 
Kızardukça hacimleri azaldığı için tavaya sığıcaklardır 
-2-3 adet domates kabukları soyulup minik doğranır soslukta suyu azalana kdar pişirilir 1-yemek kaşığı sıvı yağ tuz eklenerek 



1 yorum:

  1. datça da yerliler, bu kızartmanın üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, sonra domatesli sos koyuyorlar, ellerinize sağlık, çok bilinen bir yemek değildir.

    YanıtlayınSil