3 Ekim 2014 Cuma

Şambali yada Şam Tatlısı


30 cm kare cam fırın kabı
Tereyağla yağlanır

Bir kaseye 
1,5 su bardağı irmik 
1/2 su bardağı un
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı yoğurt

Şerbet
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su 
2-3 damla limon
Bir iki taşım fokurdayana kadar kaynatılır

Hamur malzemeleri karıştırılır
Kaşığın arkasıyla  düzelterek tepsiye yayılır 
Yer fıstığı ile süslenir
Sıcak fırına 175 c sürüliür
15 dakika sonra fırındaan alınır şeritler galinde kesilir tekrar fırına verilir kızarana kadar pişiriliir
Fırundan çıkan #şambali  hafif ılınmışken şerbet dökülür




4 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım,hayırlı bayramlar..

    YanıtlayınSil
  2. hımmm.olsada yesem canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  3. Ellerinize sağlık. Görüntüsünden lezzeti belli oluyor.

    YanıtlayınSil
  4. Mehmet osman çağlar çok teşekkür ederim eski bir tatlı seviliyor :)

    YanıtlayınSil