24 Ekim 2014 Cuma

Vişneli Cheesecake


Vişneli Cheesecake

Sos için 

250 gr vişne
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta

Taban İçin

1,5 paket Burçak bisküvi veya yulaflı diyet bisküvi  (210gr bir paket 140 gr)

2 yemek kaşığı tereyağ 

Cheese 

600 gr labne 
1 paket süt kreması ( 200 ml )
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un  vanilya


Yapılışı
Yağlı kağıt serilen kelepçeli kalıba 
Rondodan geçirilen yada el ile iyice ufalanıp tereyağ ile yoğurulan bisküviler sıkıca yerleştiripip buzdolabına kakdırılır

Labne toz şeker 1-2 dakika çırpılır krema eklenir
1 dak daha çırpılır
Vanilya un nişasta eklenir 
Karışım kalıpda ki bisküvilerin üzerine dökülür 

Kelepçeli kalıp folya ile sarılır

Öncedn ısıtılmış fırının alt raflarına doğru yerleştirilir
Isıya dayanıklı bir kapla suda fırına konur 

Yalaşık 45- 50 dak pişen kekin ortasını. Hafif  orta kısmı salanıcak 
Fırın kapatılır soğumya bırakılır fırın kapağı aralık bıraklırır 
Ilınmış soğumuş cake üstüne vişne pişrilen sos dökülür

4-5 en az dolapda bekletilmelidir bir gece beklerse daha da iyi sonuç alınır 
Kelepçeli kalıp servis öncesi çıkartılır 


















1 yorum:

  1. olsada yesem dedim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil