26 Şubat 2015 Perşembe

Çikolatalı Kurabiye

Silikon Zenker marka tepsi kağıdı kullanıyorum defalarca kullanmak mümkün

Çatlak kurabiye niyetiyle başlıyorum nefis çikolatalı kurabiyeler çıkıyor fırından, ve çok beğenerek yeniyor sonra tekrar yapıyorum :)
Çok kolay yapım aşaması

50 gr tereyağ ısıya dayanıklı cam bir tencerde yada çelik tencerede olabilir erimesi sağlanır ocak kapatılır
80 gr çikolata eklenir 1 su bardağından bir parmak eksik şeker eklenir karışım akıcı kıvam alana kadar karıştırılır 
İyice ılınınca 1 su bardağı un 1 yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı vanilya eklenir mikserle çırpılır (1 kaşık kakao bitter kullanırsam eklemiyorum) 

Hazır olan hamur buzdolabın da 1 saat bekletilir
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 
Hamurdan fındık büyüklüğünden koprtılıp yuvarlanır bol pudra şekerine bulanır ve sıralanır 
180 c de 12 dak pişirilir 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder