19 Şubat 2015 Perşembe

Ekmek Böreği


"Ekmekleri nasıl değerlendirim " diye düşünüyorsanız buyrun sabah çayın yanında yapımı kolay ekmek böreği dedim ismine :)
Geçenler de Arda Türkmenoğlu bayat ekmekleri değerlendirmişti progarmın da ondan esinlendim. 

2 yumurta
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ

Bütün malzemeler çırpılır 

Küçük kare borcam fırın kabı
Tereyağ ile yaplanır 

12 dilim ekmek 
Ekmek dilimleri büyüklü küçüklü olabilir iki sıra döşeniyor ekmek dilimleri ayarlanmalı 

Dilimlenmiş kaşar , peynir her çeşit 
Sucuk, salam hangisi varsa
Domates, biber benim derindondurucuda yazdan kalma vardı

Kekik, pul biber , çörek otu, susam 

Ekmekler sıvı çırpılmış malzemenin içine ön arka batırılır bir sıra dizilir 
Ara malzemeler sucuk, peynir, salam, domates dizilir 
İkinci sıra yine ekmekler. Sıvı malzemeye batırılır ikinci sıraya dizilir 
En üste minik tereyağ parçaları peynir domates sucuk parçaları serpiştirilir

Kekik sususam çörek otu pul biber serpilir

Kalan sıvı malzeme üstüne gezdirilir 
180 c sıcak fırına verilir önce alt rafa daha  sonra üst rafa yakın pişirilir 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder