24 Mart 2015 Salı

Savuyerli Vişneli Pasta

Pratik vişneli , az şekerli kremalı pasta 





Kelepçeli kalının içine buzdolabı poşeti serilir 
Sauvyer bisküviler  nescafe ile hazırlanmış süt ile hafif ıslatılarak sıralanır 

1 lt süt 
1 su bardağından iki parmak eksik şeker ben küçük su bardağı kullandım az şekerli yapmaya özen gösterdim bisküvilerin de şekeri var 

2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
Krema karıştırılarak pişirilir

Ilınan kremaya bir poşet krem şanti eklenir
Çırpılır

Kalıba önce bisküviler sıralanır krema dökülür 
İkinci sıra bisküvi ve krema 
Bisküviyle kapatılır poşetin dışarda ki uçları kapatılır kalıp buzdolabinda tutulur 1 saat kadarda derim dondurucuda bekletilir 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder