21 Ekim 2015 Çarşamba

Beze Nasıl Yapılır



2 Yumurta beyazı oda ısısnda

1,5  çay bardağı şeker bir tutam tuz iki parmak arası kadar

Ocağın en küçük gözü yakılır
Büyük bir tencereye sıcak su konur ondan bir küçük  tencere içine oturtulur
Küçük tencerenin kulpları büyük tencereden destek almalıdır
küçük tencerenin sıcak suya sadece tabanı değmelidir

malzmeler küçük tencereye alınıp çırpılır 8-10 dakika çırpılır
mikser kaldırılınca krema karga burnu şeklinde oluyorsa olmuş demektir

yıldız uçlu torbayla yağlıkağıt serilmiş tepsiye sıkılır

100 C de 50 dak pişirilir
fırın kapatılır 10 dakika daha bekletilir




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder