Mayalı Sandöviç Ekmekler nasıl yapılır? 
Yiyenler benim yaptığıma inanamadılar 
Arasına peynir domates biber koyarak yanında çayı da demledin mi harika bir lezzet oluyor 
Malzemeler
1 kg un
80 gr yaş maya
30 gr tuz 
25 gr şeker 
50 ml sıvıyağ
2 yumurta 
500 ml ılık süt 
Yoğurabileceğiniz büyük bir kap alın 
Hamurun homojen olması için sabırla yoğurmak gerek
1 su bardağı sütün içinde maya eritilir diğer malzelerle karıştırıp yoğurulur
Ön maya için 20 dakika bekletilir 
Hamurun bulunduğu kap sarılıp ılık bir yerde bekletilir
Hamurdan tezgaha alınır ve tekrar yoğurulur ve gazı çıkartılır 
İsterseniz benim gibi üç boyutta yapabilirsiniz hamurger ekmeği  bir küçük  boy ve bir minik boy bezeler yapılır tepsiye dizilir 
Tepsi mayasında on dak bekletilir 
1 yumurta sarısı bi tatlı kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı pekmezle sos yapılır 
Bezelerin üstüne sürülür sussam çörekotu serpilir 
180 C de pişirilir 
Herkes kendi fırınını iyi bilir
Üsteki sos şekerli olduğu için hemen yanma riski vardır dikkat etmek gerek 


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder