24 Kasım 2016 Perşembe

Tart Tabanı Nasıl Yapılır

Tart hamuru yapmak biraz matematiğe biraz sabıra bağlı
Sabırla dinlendirilen hamurdan harika sınuçlar çıkar
Sade ve kakaolu tart hamuru ölçülerini vericem ayrıca formülüde buraya yazayımda lazım oldukça bakarız 



100 gr un = 66 gr tereyağ
250 gr un = 166 gr tereyağ 

300 gr Un = 200 gr tereyağ 
250 gr un= 150 gr tereyağ 

1 su bardağı un= 120 gr 

Kakaolu Tart Tabanı

250 gr un
50 gr kakao 
110 gr pudra şekeri
200 gr tereyağ
1 yumurta sarısı
1 fiske tuz


Tart Hamuru

250 gr un
150 gr tereyağ
75 gr pudra şekeri
2 yumurta sarısı
1 fiske tuz

Püf : hamur yoğurulur buzdolabı poşetine konur buzdolabında 30 dak dinlendirilir

Kalıba serilen hamur çatalla delinir

Kalıba serilen hamur buzdolabında 30 dakika dinledirilir çünkü hamur pişince çeker bu kenarlarında ki çekmeleri önlemek için dikkat etmek gerek 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder