14 Kasım 2019 Perşembe

Pastane Usulü Supangle

Supangle Çikolata sevenler güzel bir supangle bulunca oraya müdavim olurlar Her gittiğinde de ayrı lezzeti ararlar bulamayınca hayal kırıklığına uğrarlar Şimdi yazacağım tarifte tüm püf noktaları var Ev Usulü Supangle bir yapan tekrar yapacak Misafirler çocuklar çok beğenecekler
Malzemeler 1 yumurta sarısı 1 su bardağı toz şeker 1 dolu yemek kaşığı nişasta 2 dolu tepeleme yemek kaşığı un 2 dolu yemek kaşığı kakao 1 portakal kabuğu ince rendesi 60x2 çikolata tercihan bitter 1 lt süt 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 su bardağı buz gibi soğuk su Şimdi Yapım aşamasına geçelim Bir tencereye un nişasta ve kakaoyu eleyelim 1 yumurta sarısını ekleyelim tel çırpıcı ile karıştıralım ocağa alalım sütü ekleyelim şekeride ekleyelim Karıştırarak pişirelim kayanmaya başlayınca 3_/ 4 dakika sonra çikolataları ekleyelim tereyağı ekleyelim ve tende portakal kabuklarını ekleyelim Hempis homojen bir kıvam alınca soğuk suyu ekleyip ocağı kapatalım Supangle miz servise hazır Kuplara pay edelim Hamiş:Kıvam neden bu kadar akıcı?Durdukça dinlendikçe Suapngle kıvam alacaktır Oda ısısna gelince iyice soğu ca üzerlerine streç kapatıp buzdolabına kaldırılmalıdır Neden soğuk su kullanıyoruz : ? Soğuk su parlaklık veriyor kıvam ayarlıyor ve kakaoyu dengeliyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder