PEPEÇURA
Karadeniz'in kokulu üzümlerinden yapılan bir tatlıdır.
**Kokulu üzüm sıkılır
* Aslında tarife başladım , bir yandan da düşünüyorum nasıl anlatayım diye:)
Fakat yaklaşık olarak bu gördüğünüz küçük borcama yaptığım kadarının tarifini yazacağım.
Kokulu üzüm ilistirden geçirilerek sıkılır.
Bana hazır sıkılmış şişede geldiği için tatlıyı yapmak kolay oluyor.
** 750 ml kadar üzüm suyu
* 3 yemek kaşığı nişasta
* 1 su bardağı şeker
** Karıştırılarak pişirilir.
* Islanmış borcama dökülür.
amanın pepeçurayı biliyorum :)))
YanıtlaSilama herkes bilmez :))
ben aslen Trabzonluyum...
annem çok yapar...
karadenizde kokulu üzüm çok olduğu için orda suyunu sıkıp kaynatırlar, İstanbul a getirirler...
pepeçura yaparlar...
valla şimdi olsa yerdim :)))
ellerine sağlık canım...