5 Mayıs 2013 Pazar
Fındık Krokanlı Yaş Pasta
Fındıklı Krokan
FINDIK KROKANLI YAŞ PASTA
Bu pastayı öznerek süt-iş yarışması için hazırlamıştım fakat elemeye giremedi ne yazık ki, lezzetine baksalardı kesin yarışmada olurdu.
* Üç pat fındıklı un ile yapılmış pandispanya Burada tarifi var
*Çikolatalı ganaj
*Krema
*Islatma şurubu
* ÇİKOLATALI GANAJ
* 200 gr bitter çikolata
*200 gr krema
*Krema ısıtılırken çikolatalar da eklenir.
Krema kaynama noktasına gelmeden ocaktan alınır ve çikolataların erimesi için karışıtırlır.
*Ilınan krema çırpılarak katı hale getirilir.
KREMA
* 250 ml süt
*1 yumurta sarısı
*1 çorba kaşığı nişasta
*1 çorba kaşığı un
*2 çorba kaşığı şeker
*vanilya
*Malzemeler çırpılır karıştırılarak pişirilir.
*Krema soğumaya bırakılır.
* 100 ml çiğ krema çırpılarak katı hale getirilir.
*Krema ile karıştırlır.
ISLATMA ŞURUBU
*1/2 çay bardağı badem likörü
*1/2 su bardağı ılık su
* 1 çorba kaşığı şeker
** likör yoksa fındıklı nescafe hazırlanır ve soğutulur. Pandispanya bu ıslama şurubu ile ıslatılır.
KROKAN / FINDIKLI KROKAN
* 1 Su bardağı tüm fındık
* 1 su bardağı toz şeker
*Şeker ve fındıklar bir teflon tavaya alınır.
Karamel rengine gelene kadar pişirilir.
* Yağlı kağıda alınır.
*Süslemek için 6-7 tane krokanlı tüm fındık ayırılır.
*Yağlı kağıdın arasında merdane ile ezilerek krokanlar ezilir.
YAPILIŞI
** Pandispanya patları ıslatma şurubuyla ıslatılır.
* Birinci kata krema sürülür üzerine krokanlar serpilir.
* İkinci kata çikolatalı ganaj sürülür , krokan serpilir.
*Üçüncü pat eklenir.
* ganaj sürülür.
*Ganajın üstüne çikolata eritilmiş krema dökülür.
* Bir saat soğuması beklenir . Pastanın yanları kırılmış krokanlarla kaplanır.
Etiketler:
pastalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
pasta harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık çok güzel görünüyor.sevgilerimle.
YanıtlaSil