5 Mayıs 2013 Pazar
Kruvasan
Kruvasan yapmayı anlatacağım , her ne kadar yanında üzümlü kek dursa da arkadaşım kruvasan konusun da çok başarılı:)
MALZEMELER:
* 1 çay bardağı ılık su
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 yumurta
*1 paket yaş maya
*1 paket 250 gr oda sıcaklığında margarin yada tereyağı
* un
* tuz, bir tatlı kaşığı şeker
İÇİ
*peynir , maydanoz veya parça et
*Tatlı yapmak istenirse çikolata kreması, marmelat
YAPILIŞI:
** Süt , şeker, su, yoğurt, maya, yumurta, tuz, şeker bir kaba alınır un eklenerek yoğurulur.
*Hamurun kıvamı açılabilecek kadar yumşak olmalıdır.
*Hamur 10 eşit parçaya bölünür
* Her bir parça tatlı tabağı kadar büyüklükte açılır
*Her bir parçaya margarin sürülüp bohça yapılır
*Hamur kare şeklin de açılır.
Dörde kesilir.
*Her bir parçanın geniş tarafına harç konur ay çöreği gibi sarılır.
* Üzerine yumurta sarısı sürülür.
* Tepsi de 20-30 dak tepsi mayasına bırakılır.
*180 c de pişirilir.
*** Hamur önce 10 parçaya bölünür. her bir parça 4 bölünür 40 adet kruvasan
Etiketler:
börekler hamurişleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Maşallah epey de bereketli kruvasanmış bu :) Nefis...
YanıtlaSilCanım elelrine sağlık olsun sevgilerimle
YanıtlaSilEllerine sağlık
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor
sevgiler
oy oyy.
YanıtlaSilneler yapılmışşşşşşş
:))))
öperim lavantamı.. koklarım limon limon :)