Akasya reçeli nasıl yapılır?
Mor salkım da denir, bu mis gibi kokan mor eflatun çiçeklere.Aslında aksaya familyasının sarmaşık türü. Eflatun çiçekleriyle mis gibi koku yayar.
Akasya ağacının çiçekleri beyaz olur, sarmaşık akasyanın çiçekleri eflatun mor olur.
Bu yıl çiçek reçelleri yapmayı planlamıştım. Leylak bazı nedenlerden dolayı kaçtı .Akasyayı yakaladım ardından hanımeli var.
Çiçekler toplanır, salkımdan ayrılır. Süzgeçte yıkanır.
*2 bardak su
* 1 kase akasya çiçeği
* Hafif haşlanır.
* 1,5 su bardağı şeker eklenir
* kaynayıp kıvam alınca 1 adet limon tuzu yada 1 çorba kaşığı limon suyu eklenir.
*** Akasya reçeli ölçüsü bire birdir, şekerin fazla olacağını düşündüm ikiye bir buçuk yaptım.
Merhabalar,
YanıtlaSilBayıldım bayıldım bayıldımmmm...Daha ne diyeyim ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Reçele hiç hayır diyemem kimbilir tadı nasıl güzel olmuştur....
Bloğunuzu takipteyim bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm....:))
@selda mutfakta yenilikleri denemeyi çok severim başarısız da olsa en iyisien kadar uğraşırım. çok teşekkür ederim her zaman buyrun:)
YanıtlaSilNe kadar orijinal,bende geçen sene limon çiçeği reçeli yapmıştım..ellerinize sağlık..Lezzetini çok merak ettim..
YanıtlaSilnursel aksoy çok teşekkür ederim blogunuza ulşamadım nasıl ulaşabilirim ? değişik tarfileri özellikle çiçek reçeli şurup likörlerien çok mereklıyım sizin reçelide göremk isterim:) sevgiler
YanıtlaSilNasıl yani tutuldum kaldım bu enfes çiçekler birde reçelmi oluyor nerede akasya var diye düşünmeye başladım bile sokak sokak gezip akasya aramak şart oldu tatı bilmem ama kokusunu hayal edebiliyorum....
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
Gelincik reçelini duymuştum ama bu harika. Buyaz salkım söğüt ve hanımeli denicem mutlaka. Haber veririm size sonucu
YanıtlaSil