Bu tarif ne zamandır aklımdaydı Yemekvakti Aylin' in blogundan aldığım tarif ve görüntü çok hoşuma gidince denedim .
Hamur çok başarılı oldu fakat ilk deneme de kurabiyeler çatlamadılar:)
Hemen ikinci denemeyi yaptım . Bu sefer kurabiyeleri yuvarlayıp misket gibi bıtaktım , fırın 5 dakika olmuştu ısınalı ve ben kurabiyeleri fırına sürmüştüm.
Sonuç enfes bir lezzet.
Malzemeler
- 50. Gr tereyağ
- 80 gr çikolata
- ikisi düşük ısıda eritilir
-1 yumurta
- 1/2 çay bardağı pudra şekeri
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 su bardağı un 240 ml
- Bulamak için
2 yemek kaşığı pudra şekeri
-- Yumurta ve pudra şekeri çırpılır
- Diğer malzemeler de eklenir
- yumşak bir hamur oluşur
- Buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletilir
- Hamur artık olmuştur
- Tatlı kaşığı ile parçalar alınıp fındıktan az büyük yuvarlanır
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye , önce pudra şekerine bulanan kurabiyeler dizilir
- 175 c de fırın ısıtılır
- Tepsi fırına sürülür. 10 dakika
Nefis lezzet tamadır çayın kahvenin yanında
- kurabiyeler hadifi yayılır ve çatlar
Lavantam ellerine sağlık tatlım Fotoğraflarına bakim dedim göremedim..Sevgilerimle canımmmm.
YanıtlaSil