4 Ocak 2014 Cumartesi
Portakallı Balkabak Kremalı Pasta
PORTAKAL KABUKLU PANDİSPANYA ARASINDA BALKABAK DOLGULU BONİBONLU PASTA:
*İsmi çok uzun oldu :)
** Öncelikle bir iki günlük portakal kabuklarını suda beklettim : bir taşım kaynattım süzdüm acısı çıktı.
Blendırda ince kıvama gelene kadar çektim.
KEK
* 3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
** şeker eriyene kadar çırpılır
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*2 dolu yemek kaşığı kakao
* çekilmiş portakal kabukları
* 1 paket kabartma tozu
*1, 5 su bardağı un
**malzemeleri hızlıca karıştırılır yağlanmış unlanmış kelepçeye kalıba dökülür
* 170 c depişirilir
** 1 kase şekerle pişmiş bal kabağı ezilir. ( benim pişmiş kabak tatlım vardı)
*Soğuyan kek ikiye kesilir
**Portakal suyu ile ıslatılır
* Ezilmiş bal kabağı sürülür.
** Kekin diğer parçası da portakal suyu ile ıslatılır
* İkinci kat kek de konur
* (Aslında krem şanti ile kapmak yakışır bal kabağına)
* üzeri pudra şekeri bonibon ile süslenir.
Etiketler:
pastalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
pasta çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilbiraz zahmetli olmuş ama nefis olduğu belli, elinize sağlık.
YanıtlaSil