2 Ocak 2014 Perşembe
Tavada Kolay Börek Ispanaklı
TAVADA ISPANAKLI SUCUKLU KOLAY BÖREK
** 2 adet yufka bir tanesi tavaya buruşturularak serilir.
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ dökülür. ikinci yufkadan bir parça kesilir tabana serilir.
Tavanın tabanı iki kat yufka olur. Tek kat olursa iç harçtan dolayı yırtılabilir.
İç malzeme: 1 kase yıkanmış ince doğranmış ıspanak serilir. Ispanaklar çiğden kullanılır.
Beyaz peynir , tel peynir, kaşar peyniri, çökelek hangisini tercih ederseniz ıspanakların üzerine serpilir.
Maydanoz, dereotu kıyılır
Sucuk dilimleri sıralanır
Minik parçalar halinde tereyağ serpiştirilir.
Harcın üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirilir.
Bir parça yufka serilir. Tavadan taşan yufkalar harcın üzerine kapatılır.
Ağır ateşte pişirilir.
İki tarafı da kızarınca fırçayla tereyağ sürülür.
Etiketler:
börekler hamurişleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder