Mandalinalı Cheesecake
600 gr labne peynir
3 yumurta
200 ml krema süt kreması
1su bardağı şeker
Vanilya
Bunlar sırasıyla çırpılır
2 paket eti burçak bisküvi
Rondoda çekilir
2 yemek kaşığı tereyağ ile yoğurulur
Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba sıkı bir şekilde serilir
Buzdolabında bekletilir
Bu sırada peynirli iç hazırlanır
Dolapdan çıkan kalıba iç malzeme dökülür
Kalıp folyo ile sarılır fırına ısıya dayanıklı bir kapda su konur
160 c de 45-50 dak pişrilir
Ortası haifi salanırken fırın kapatılır içindr soğuturlur fırın kapağı arlanır
3-4 mandalina çekilir
1 çay bardağı mandalina yada portakal suyu
1,5 yemek kaşığı nişasta
4-5 yemek kaşığı toz şeker
Karıştırılrak pişrilir
Ilınan kekin üzerine dökülür
Kalıpla buzdolabinda dinlendirilir en az 4/5 saat bir gece dolapda durması daha iyi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder