1 Nisan 2010 Perşembe

Kerkük Dolması



Dumanı üstünde sıcak, nefis bir tepsi dolusu dolma. Naciş, bu dolmayı nefis yapar. tencereye doldurur sonra yassı taşları vardır, taşları dolmaların üzerine sıralar ve  güzelce pişirir.
Şimdi tarfini yazıcam. ölçüyü yapıcağınız dolma miktarına göre ayarlayınız. dolmanın özelliklerinden biride kıymanın  çok az, pirinçin çok olması..

Bir baş sarımsak, 1,5 kase pirinç kulanılırsa 100 gr kıyma yeterlidir.kıyılmış maydonoz, dereotu
domates ve biber salçası , tuz, karabiber ( özel dolma baharı bu bahar kimyon, köri ,tarçın karşımı biarz köfte baharına benziyor). dolma içine sıvıyağ ekleniyor, kuru yoğruluyor.

Patlıcan , yaprak, kabak, kırmızı biber, soğan, doldurulur.
*püf noktası tencereye dizilen dolmaların üzerine limon tuzu serpilir. suyu eklenip pişen dolmalar servis tabağıan alınırken suyu varsa tencerede süzülür.   ikram da dolamın kuru olması gerek. yerken ekşilik lezzeti nefis hissedilmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder