Karamelli lezzetleri sevenler için nefis bir pasta diyebilirim.
Tarifi büyük kare borcama döşeme sırasına göre vericem.
1- Cam kaba bir sıra kedi dili (savyer bisküvi) dizilir
2- 1 lt süt
1 su bardağı tepeleme un
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
vanilya
Bunların hepsi karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Soğuyan kremanın içine bir paket toz krem şanti eklenir çırpılır.
Savyerlerin üzerine krema dökülür.
3- 2 milföy hamuruna yumurta sarısı sürülüp fırında pişirilir.
pişen milföyler soğunca ufalanır ve kremanın üzerine serpiştirilir.
4- Bir tavaya 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker konur
karmelleşen şekerin üstüne önce 1/2 çay bardağı sıcak su eklenir.
1 kutu krema da eklenip akıcı bir karamel yapılır.
5- Dolapta dinlendirilen pasta , servis yapılırken dilimlerin üzerine karamel dökülür.
Bu sabah şansım tatlılardan açıldı hadi bakalım nasıl geçecek acaba???
YanıtlaSiloff off derim ta istanbuldan
YanıtlaSil' O'ralaraaa..
ellerine sağlık pasta harika karamel sosun tarifi ayrıca çok işime yarayacak oğlum karamelli tatlılara bayılır ona yapmak için not aldım teşekkürler sevgiyle kal
YanıtlaSilinanılmaz güzel görünüyor. ellerine sağlık..
YanıtlaSilTarifinizi denedim vee sonuç MUHTEŞEM!
YanıtlaSilKarameli bir gün öncesinden yapıp dolaba koyuyorum kıvamı dahada iyi oluyor sanki... Sonra da bu hafif tatlının üstüne cok güzel yakışıyor.
Teşekkür ederim.