1 Nisan 2010 Perşembe

Kıtırlı Karamel Soslu Tatlı

Karamelli lezzetleri sevenler için nefis bir pasta diyebilirim.

Tarifi büyük kare borcama döşeme sırasına göre vericem.

1- Cam kaba bir sıra kedi dili (savyer bisküvi) dizilir

2-  1 lt süt
      1 su bardağı tepeleme un
      1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
      vanilya
   Bunların hepsi karıştırılarak pişirilir.  Soğumaya bırakılır.

Soğuyan kremanın içine bir paket toz krem şanti eklenir çırpılır.

Savyerlerin üzerine krema dökülür.

3- 2 milföy hamuruna yumurta sarısı sürülüp fırında pişirilir.
     pişen milföyler soğunca ufalanır ve kremanın üzerine serpiştirilir.
 
4- Bir tavaya  1 su bardağından 2 parmak eksik şeker konur
     karmelleşen şekerin üstüne önce  1/2 çay bardağı sıcak su eklenir.
    1 kutu krema da eklenip  akıcı bir karamel  yapılır.

5- Dolapta dinlendirilen pasta , servis yapılırken dilimlerin üzerine karamel dökülür.

5 yorum:

  1. Bu sabah şansım tatlılardan açıldı hadi bakalım nasıl geçecek acaba???

    YanıtlaSil
  2. off off derim ta istanbuldan
    ' O'ralaraaa..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık pasta harika karamel sosun tarifi ayrıca çok işime yarayacak oğlum karamelli tatlılara bayılır ona yapmak için not aldım teşekkürler sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  4. inanılmaz güzel görünüyor. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Tarifinizi denedim vee sonuç MUHTEŞEM!

    Karameli bir gün öncesinden yapıp dolaba koyuyorum kıvamı dahada iyi oluyor sanki... Sonra da bu hafif tatlının üstüne cok güzel yakışıyor.

    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil