1 Nisan 2010 Perşembe

Mısır Ekmeği Turşu Kavurması

Mısır ekmeği yapmak çok kolaydır. önce güzel bir mısır unu bulmak gerek fırınlanmış makbulüdür derler, rengi daha sarıdır.
Mısır unu, yoğurt kaymağı varsa harika olur ılık suyla , tuz ekleyerek yoğrulur.
istenirse  içine yeşil soğanda ince doğaranabilir.
bu hamur teflon tavaya incecik yayılır önce bir yüzü sonar hafif tereyağla yağlanmış tavada diğer yüzü kızartlılır. hamurun miktarına göre bir, iki veya daha çok pişirilebilir.
yanında nefis bir fasulye turşusu kavurmasıyla yenir.

2 yorum:

  1. allahım
    yarabbim
    yaresulallahımm !!!
    AKLIMA MUKAYYET OL :)))))
    amiiiiiiin :))))))))))))))))))

    YanıtlaSil
  2. mısır ekmeği ve fasulye turşusu kavurması,
    bir karadenizli olarak ne kadar çanım çekti şimdi..harika görünüyorlar, ellerine sağlık ,
    benim içinde ye...)))

    YanıtlaSil