Mısır ekmeği yapmak çok kolaydır. önce güzel bir mısır unu bulmak gerek fırınlanmış makbulüdür derler, rengi daha sarıdır.
Mısır unu, yoğurt kaymağı varsa harika olur ılık suyla , tuz ekleyerek yoğrulur.
istenirse içine yeşil soğanda ince doğaranabilir.
bu hamur teflon tavaya incecik yayılır önce bir yüzü sonar hafif tereyağla yağlanmış tavada diğer yüzü kızartlılır. hamurun miktarına göre bir, iki veya daha çok pişirilebilir.
yanında nefis bir fasulye turşusu kavurmasıyla yenir.
allahım
YanıtlaSilyarabbim
yaresulallahımm !!!
AKLIMA MUKAYYET OL :)))))
amiiiiiiin :))))))))))))))))))
mısır ekmeği ve fasulye turşusu kavurması,
YanıtlaSilbir karadenizli olarak ne kadar çanım çekti şimdi..harika görünüyorlar, ellerine sağlık ,
benim içinde ye...)))