Fırın Sütlaç:
1 lt süt
1,5 çay bardağı pirinç
1,5 çay bardağı pirinç unu
1,5 su bardağı toz şeker
1 adet limon kabuğu rendesi (ince yerinden rendelenicek)
Pirinçler yıkanıp 1 su bardağı suda beş dakika haşlanır. yarı haşlanmış pirinçler süte eklenerek kaynatmaya devam edilir.
pirinçler haşlanıp dişe yapışmaz duruma gelince, soğuk suyla karıştırılarak süte eklenir.
pirinçler haşlanıp dişe yapışmaz duruma gelince, soğuk suyla karıştırılarak süte eklenir.
3 dakika kaynadıktan sonar da toz şeker , rendelenmiş 1 limon kabuğuda eklenip 4-5 dakika daha kaynatılıp servis kaplarına alınır.
tepsiye dizilen sütlaçlar, fırının ızgarası yakılıp üstü kızartılır.(tepsiye bir parmak su konulur)
hani tariff:)
YanıtlaSilNe kadar güzel görünüyor canım..Ellerine sağlık..Öpüyorum kocaman..Sevgiler..
YanıtlaSil