1 Temmuz 2010 Perşembe

Limonlu Sütlaç


Fırın Sütlaç:

1 lt süt
1,5 çay bardağı  pirinç
1,5  çay bardağı pirinç unu
1,5 su bardağı toz şeker
1 adet limon kabuğu  rendesi (ince yerinden rendelenicek)

Pirinçler yıkanıp 1 su bardağı suda beş dakika haşlanır.  yarı haşlanmış pirinçler süte  eklenerek kaynatmaya devam edilir.
pirinçler haşlanıp  dişe yapışmaz duruma gelince, soğuk suyla karıştırılarak süte eklenir.
3 dakika kaynadıktan sonar da toz şeker , rendelenmiş 1 limon kabuğuda eklenip 4-5 dakika daha kaynatılıp servis kaplarına alınır.

tepsiye dizilen sütlaçlar, fırının ızgarası yakılıp üstü kızartılır.(tepsiye  bir parmak su konulur)


2 yorum: