1 Temmuz 2010 Perşembe

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye


Taze fasulye zamanı şimdi.   (benim çocukların küçükken severek yedikleri BEBİLİ fasulye:) dedikleri cinsten)
Tanesi bol bir fasulye cinsi. Bu tarif yeni yemek yapmaya başlayanlara sunuluyor:))

1 kg fasulye alınır. Sulu dolu bir kabın içine ayıklanır.iyice yıkanıp süzgece alınır.

Bir tencereye bir baş soğan doğranır.(soğanlar küçükse iki baş kuru soağn doğranmalıdır)
soğanların üzerine çok az su (çay tabağı kadar )ekleyerek pişirilir. dirilikleri gideilir.

1/2 çay bardağı zetinyağı eklenir. 1 yemek kaşığı(silme) domates salçası , minik doğranmış 3 adet domates(bir minik kase kadar)  ve fasulyeler de eklenip karışıtırlır. tuz eklendikten sonra tencerenin kapağı kapatılıp orta ateşte ara sıra karışırlarak kavrulur. pişme süreci de başlamıştır.
hazırlanan sıcak su yemeğin durumuna göre eklenerek, yemek pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder