5 Temmuz 2010 Pazartesi

Şeftali Reçeli



Reçelden topladığım köpükler.bunlarıda yemesi zevklidir.

Limon tuzu.


Şeftali Reçeli:

1 kg şeftali
1 kg toz şeker
4_5  adet  limon tuzu
1 tatlı kaşığı limon suyu

Şeftalilerin kabukları soyulup, dilimlenir.
tencereye konan şeftalilerin üzerine, şeker eklenir .
Normal ateşte 50 dakika kaynatılır.
Kaynama esnasın da reçelin köpükleri bir kaşıkla toplanır.

limontuzu ve limon suyu eklendikten sonra 10  ila 15 dakika daha kaynatılıp ocak kapatılır.

6 yorum:

  1. eline sağlık canımmm,çok severim şeftaliyi :)uyarın için sağol bir kaç arkadaşta aynı şeyi söylemişti,kaldırdım sayacı,bakalım nolacak,kışa kadar reçeli bitirme emi :)öptüm...

    YanıtlaSil
  2. yaz güzelikleri kahvaltılarda arzı endam etmiş komşumm :)
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. http://kizilpembeler.blogspot.com/2009/09/manavda-pembe-domates.html
    nerede pembe domates bulurum diye sormuşsunuz ya. eğer ege'de yaşayacak kadar şanslı değilseniz, istanbul'da anadolu yakası'nda bile bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. En lezzetli reçeller,ellerine sağlık..

    hayırlı kandiller diliyorum..

    YanıtlaSil
  5. tazecik ekmeğin üzerine biraz tereyağı, biraz da mis gibi şeftali reçeli...
    lezzetinden yenmez:)))
    Ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Dogal ev yapimi receler nefis olur.Seftali hic denemedim daha dogrusu görmedimde.Sefaliyi severim recelide eminim cok lezzetlidir. Resimde nefs görünüyor.ellerine saglik canim.afiyetler olsun.Güzel bir hafta sonu diliyoru,sevgiyle kal.

    YanıtlaSil