3 Eylül 2010 Cuma

Elmalı Kayısılı Baton Kek







Elmalı kayısılı baton kek:

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı sıvı yağ

tarçın,  1 paket kabartma tozu

2 çorba kaşığı meyve kurusu

1,5 su bardağı un ( kıvamına göre biraz daha eklenebilir)

sırasıyla çırpılan malzeme yağlanmış ve tabanıına yağlı kağıt serilmiş buton kalıba dökülür.
üzerine dilimlenmiş elmeler ve kıyılmış kayısılar konur.
180 c de pişilir.

*kaysıları hamura sokmak gerek dışarı da kalan kayısılar yanıyor:(


3 yorum:

  1. Mmm çok hoş görünüyor.. :)

    YanıtlaSil
  2. Kayısı çok narin herhalde o yüzden yandı.. meyveli ve hoş bir kek olmuş,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglik. Meyve bir tazelik, ferahlik katmisdir. Sevgiler...

    YanıtlaSil