18 Eylül 2010 Cumartesi

Fırında İmambayıldı

 İçin hazırlanması:


Soğan, biber, domates, sarımsak zeytinyağın da kavrulduktan sonra (fazla kavrulmaycak yarı çiğ olmalı)  kıyılmış maydonozlar eklenri.tuz, karabiber.


Yıkanmış patlıcanlar alacalı soyulur. yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisin de zeytinyağa  bulanan patlıcanlar, yakmadan közlenir.(fırının ızgarasını kulandım)




Patlıcanlar hazırlana içle doldurulur. maydonoz , biber, domatesle süslenir. Üzerien bir çorba kaşığı  kadar zeytinyağ gezdirlip suyu da eklennir fırnda pişirilir.






7 yorum:

  1. ellerine saglık gercekten imam bayılmış.sevgilerle.

    YanıtlaSil
  2. Yanında pilav varsa hemen akşama yola çıkabilirim;) çok severim çok.. ellerine sağlık...

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel de yenir:)) hiç bıkılmaz bu yemekten,herkes sever,dışını sevmeyen içini sever,mutlaka bi yerini seven çıkar yani..Ellerine sağlık,mutlu haftasonları..

    YanıtlaSil
  4. çok lezzetli ve hafif. Patlıcanlar önceden kızartılmadığı için daha sağlıklı.

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor ,rengarenk .Hem gözlere hemde mideye senlik bir görüntü ,ellerine saglik canim.Ayrica asagidaki üzümlü pastada cok güzel görünüyor.Afiyetler olsun canim.Iyi pazarlar diliyorum,sevgiyle kal:)

    YanıtlaSil
  6. Sevgili lavanta limon uzun zamandır yazı yayınlamıyorsun. umarım herşey yolundadır. siteni ilgil ile takip ediyorum. uzun zamandır ses çıkmayınca merak ettim..

    YanıtlaSil
  7. Görüntü muhteşem,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil