3 Eylül 2010 Cuma

Derin Dondurucuya Bamya Koymak









Derindondurucuya sebze koymanın mevsimi çoktan başladı.İlk olarak meyvelerden vişne aldı yerini. Barbunya, bezelye, asma yaprağı, kızılcık hepsinden yeter miktarda istif ediyorum dolabıma:)

   1_ Alınan bamyalar yıkanır

    2_ Süzgece alınan bamyalrın üzerien bol limon sıkılır ve süzülmesi beklenir,

   3_Mutfak havlusuna bamyalar serilip ,kurulanır,

   4_Kuruyan bamyalar ayıklanır ( bamyalrın başları,huni şeklinde yavaşça kesilir)

  5_ Temiz buzdolabı poşetleri hazılanır.

 6_ Domateslerin kabukları soyulup minik doğranır.süzgeçte suyu süzdürülür.

 7_ Poşetlerin diplerine domatesler paylaştırılır.

 8_ Bamyalar bir kase ölçü alnırak poşetlere paylaştırılır.

9_ ağızları bağlan poşetler deepfreeze gitmey hazır olmuşlardır.

*kesinlikle deepfreeeze konulan yiyeceklere tuz eklenmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder