AYVA REÇELİ:
Bu yıl ilk kış reçelini kaynattım. Bizim için ayva reçeli marmelat gibi olduğu için tatlı niyetine geçiyor.
Bu reçel kurabiyeler de, tatlılar da rahatlıkla kullanılabilir.
* 1 kg ayva
* 1 kg toz şeker
* 3 -4 tane limon tuzu
* karanfil
* Ayvalar ayıklanır çekirdekleri , bir kaç tane karanfille beraber bir tülbentte pamuk ipliği ile bağlanır.
*Rendelenmiş ayvaların üzerine çıkacak kadar sıcak su eklenerek pişirilir.
*Pişen ayvaların üzerine şeker eklenir.
*Reçel yaklaşık 40 dakikada kaynadı son on dakikasında limon tozu eklenir.
rendeleyerek yapımı daha güzel olmuş canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBayilirimm..
YanıtlaSilAma kaymak da isterim..
İsterimmmmm :)))))
Arsizmiyim neyimmmmmm. :-))))
ayyyyyh bayılır biterim ben buna.
YanıtlaSilÇekirdekler sayesinde oluşan doğal jöleye bayılıyorum.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilmmmm:)))
YanıtlaSilmisss miss:)
ellerinize sağlık...
fawori reçelimm....
ellerinize sağlık...
sevgilerimle...
:))
harika gorunuyor ellerine saglik...hep denemek isteyip bir turlu beceremem korkusu ile denemedim..:))
YanıtlaSileşimde istıyor ama evde bır suru reçel var harıka gorunuyor canım ellerıne sağlık
YanıtlaSilAyvanın hai başkadır azda olsa yapın:) kaymak pekte yakışır damak tadı kuvvetli olnalar kaymakta ister canım haklılar:))
YanıtlaSil