6 Ağustos 2012 Pazartesi

Erikli-Böğürtlenli Tart















TART HAMURU:

*1,5 su bardağı un
*1/2 su bardağı pudra şekeri
*125 gr soğuk tereyağ
* bir çimdik tuz
* 1 adet ymurtanın sarısı
*1/2 su bardağı soğuk (buzlu) su

*** Kıtır bir hamur yapmak isterseniz bu tarifi deneybilirsiniz. Tart hamuru yoğuruldıktan sonra yağlı kağıda sarılıp buzdolabından dinlendirilmelidir.
Buz gibi soğukı su eklenerek yoğrulmalıdır.

** Bir kaba un , pudra şekeri eklenir harman yapılır.
* Ortası havuz yapılan hamura yumurta sarısı , küp doğranmış soğuk tereyağı, eklenir.
*Hamur yoğrulmaya başlanır.Kenarlardan ortaya doğru alınarak yoğrulur.
* Bu esnada buz gibi soğuk su olmalıdır.Suya buzda atmak mümkündür.
* Yemek kaşığı ile su ekleyerek bir hamur yapılır. hamur kıvamına gelince su eklenmez.
* Hazırlanan hamur yağlı kağıda sarılır buzdolabında en az 1 saat dinlendirilir. Dinlenme süresi bir günde olabilir.

ERİK

**Erikler çekirdeklerinden ayıklanıp ay şeklinde kesilir.
*Yaklaşık 400 gr kadar. Kırmızı anjelik  erik olursa tercih edilmelidir.
*Bir kasede böğürtlen

*** Dolaptan çıkarılan hamur unlu tezgahta merdane ile açılır.
*kelepçeli kalıp şeklinde kenarlardan  1-2 cm taşacak şeklide kesilir.
* erikler ve böğürtlenler çark şeklinde hamurun üzerine dizilir.
*üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker serpilir.
* Hamurun kenarları kıvrılır.

* 170 c fırında pişirilir.

1 yorum: