21 Haziran 2014 Cumartesi

Cacık nasıl yapılır

Cacık çeşitlerine buyrun.
Bildiğimiz Türk cacığı salatalıklar minik doğranır, yoğurt ezilir sarımsak , tuz eklenir. 
Semizotu, dereotu, taze nane, taze sarımsak sızma zeyin yağ eklenerek lezzetlendirebiliriz. 

** Yarı süzme yarı normal yoğurt karıştırılır iyice ezilir 
*Salatalıklar alacalı soyulur minik doğranır kolay yolu rendelemek
* 1 diş taze sarımsak tuzla ezilir
* Koyu kıvam sevenler için su eklemeyin daha akıcı sevenler su ilavesin de bulunabilirler

*** Yarım süzme yoğurt yarım nırmal yoğurt
* saplarından yaprakları ayıklanmış yıkanmış semiz otları süzülmeye bırakılır
* Bir tane salatalık soyulur diklemrdine dört şak edilir ince ince doğranır
* taze sarımsak (zamanı şimdi) 1-2 diş tuzla dövülür
* Bir tutam dereotu bir tuttam taze nane kıyırılır
* yoğurtla önce sarımsak pürüsüz gale gelinceye kadar karıştırılır
* semiz otu ve doğranmış salatalık ile karıştırılır
*Üzerine zeytin yağ gezdirilir kıyılmış nane dere otu ile süslenir

Cacık kuru nane, zetin yağ ile süslenir  kıyılmış taze nane, dere otu da çok yakışır.

* Yaz sıcakların da yoğurt, salatalık, semizotu bol tükeymemiz gereken yiyecekler 
Salatalık bol su içerir. 


1 yorum:

  1. yaz aylarında harika olur yemesi.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil