10 Haziran 2014 Salı

Galetta Çilekli

Galetta 

Çilek mevsimin da denemenizi tavsiye edeceğim bir tarif 

* 125 gr tereyağ 
*1/2 su bardağı toz şeker
*1 yumurta
*2,5 su bardağı un
*  2 çorba kaşığı kadar nişasta
* bir kase ayıklanmış yıkanmış kurulanmış ve dilimlenmiş çilek 

*** Tereyağ , yumurta , şeker bir kaseye alınır az az un eklenerek hamur yoğurulur

* Yarım saat dolapda dinlendirilir
* Bu hamur ölçü iki adet galleta ölçüsü
Derin dondurucuda saklayıp daha sonra kullanabilirsiniz yada tartölet yapabilirsiniz

* un serpilmiş tezgah da hamur merdane ile açılır tam yuvarlak olmasa da düzeltmeler yapabilirsiniz
* Kelepçeli kek kalıbının  tabanına yağlı kağıt serilir hamur onun üstüne alınır
* hamurun üstüne nişasta serpilir
* çilekler serpiştirilir
* Kenarları ikişer parmak kalınlığında açık pide yada pizza şeklin de kıvrılır
* Sıcak fırın da kenarları kızarana kadar pişirilir
* Ilıkken dondurma eşliğin de servis edilir 



 


4 yorum:

  1. nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. mutfağabuyrun çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için :)

    YanıtlaSil
  3. mmmm çilek ve dondurma, mis gibi tereyağ kokusu, afiyet olsun size, tarifi kaydettim, ayrıca teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Ah Ferhanımmm
    ne severimmm

    elmalı tarçınlı favorim..
    ama çileklı de gel ye beni diyor anacım :)))

    YanıtlaSil