3 Temmuz 2014 Perşembe

Helva_i Hakini (Hakanların Helvası) Helva-î Hakan

🌸@yunusemreakkor.com Yunusemre Akkor şefin reçetesidir.


* 18 yy da Hakanlara hazırlanan bir helvadır. Şekerin Osmanlı mutfağına girmediği dönemler. Şef Yunusemre Akkor Osmanlı yemeklerini araştıran yapan çok başarılı şeflerimizdendir. Teşekkür ederim kendilerine tarife yönlendirdiği için:) 


* 3 yemek kaşığı beyaz un
* 2 yemek kaşığı buğday nişastası
*  1,5 yemek kaşığı pirinç unu
* 5 yemek kaşığı badem unu
*5 yemek kaşığı bal
* 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
* 2 yemek kaşığı kaymak yada krema
* 2 su bardağı süt
*  2-3 damla gül suyu 

*** Tencereye alınan tereyağ eridikten sonra un, nişastalar badem unu eklenerek kavrulmaya başlanır

(* Küçük bir tavada bademler kavrulur rondoda çekilir) helvaya eklenir. 

*** Bir sos tenceresin de süt kaynama noktasına gelince içine bal eklenir ocakdan alınır

*** Kavrulan helvaya ballı sütlü karışım eklenir çekene kadar orta ateşde kaynatılır

*** Helva ılınınca gül suyu ve kaymak eklenir karıştırılır








Ben birazda kavrulmuş bütün badem ekledim








1 yorum:

  1. aman allahım, tatlılara bayılırım, çok çok lezzetlidir, tahmin ediyorum malzemeler lezzeti tarif ediyor, afiyet olmuştur.

    YanıtlaSil