5 Ekim 2015 Pazartesi

Haşhaşlı Bükme yada Haşhaşlı Lokum


En güzelinden en nefisinden haşhaş sevenlere harika tarif denemenizi tavsiye ederim



Malzemelerr

 İç malzemeler

1 kase sarı haşhaş
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz 
Haşhaşı sıvı yağla akışkan hale getirilir katı olursa sıvı yağ eklenir 
1/2 su barağı çekilmiş ceviz

Haşhaşlı Lokum Hamuru

500 gr un ( unu yumşak ele yapışmayan bir hamur olana kadar kontrollü ekleyin her unun yoğunluğu sıvı kaldırmadı farklı oluyor) 

1 tane yaş maya
1/2. Su bardağı ılık süt 
1/2 su bardağı ılık su 
1/2 Su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt 
1 yumurta akı

1,5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz unla karıştırınız mayaya tuz değmesin 

Bütün bu malzemeleri iyice karıştırıp unu eklemeye başlayın 
Ele yapışmayan bir hamur yapılır 

İç hazırlanan 

Hamur 8 bezeye bölünür 
Her beze tabak kadar açılır ( ben dikdörtgen açtım

Açılan hamurun üzerine haşhaş sürülür çekilmiş ceviz serpilir 
İkinci bezede elle açılır diğer hamurun üzerine konur haşhaş sürülür ceviz serpilir 

Kat kat hamurlar bu şekilde yapılır
En üst hamura sürülmez
Elle hamur biraz büyütülür

Hamur uzın kenardan iki parmak kalınlığında kesilir 
Kesilen şeritler bükülürken uzatılırda 
Tepsiye hafif aralıklı dizilir
1 yumurta sarısı sürülür sussam ceviz serpilir 

Fırın 50 c gibi düşük ısıda ısıtılır tepsi 20 dakika tepsi mayasına bırakılır ( fırını kontrol edin pişmesin )

Fırını ilk 10 dak 150 c daha sonra 180 c de pişrin
Herkes fırının huyunu bilir ona göre pişirin afiyet olsun




4 yorum:

  1. Merhabalar, haşhaşla yapılan her şeyi seviyorum. Haşhaşlı bükmeniz çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık, memleket lezzetleri başkadır..

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık, memleket lezzetleri başkadır..

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık, memleket lezzetleri başkadır..

    YanıtlaSil