24 Kasım 2015 Salı

Çorbalık Fon Hazırlamak

Tavuk Fonu
Beyaz Fon
3 kg çorbalık tavuk 
Toplam sebze 500 gr  havuç, patates, soğan, kereviz , maydanoz,

Buket: 15 tane karabiber
            15 tane tane yenibahar
              2 yemek kaşığı tuz defne yaprağı

Bunlar küçük bir tülbete konur ve pamuk ipliğiyle bağlanır fona eklenir 

8-10 litre suya kemikler yada etler atılır Blasing yöntemi uygulanır ön kavurma yapılmaz .Baharat torbası, buket garntür atılır 5-6 saat kaynatılır 

FON Çorbalarda et yemeklerin de  soslar ve zeytinyağlı yemeklerde kullanılır (Alas de vian) 
8 de 1 oranına gelene dek kaynatılır

Çorbalar : Berrak çorbalar
                 Taneli çorbalar
                 Koyu kıvamlı çorbalar 
                 Püreli çorbalar
                 Kremalı çorbalar

Ru: 50 gr un 50 gr tereyağ ile hazılanan çorbalık meyane unu
Un kavrulurken beyaz, sarı ve kahverengi renkler alır her biri farklı un kavurma rengi ve farklı çorbalarda kullanılmasına nedendir. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder