30 Eylül 2017 Cumartesi

Pudingli Tart


Vanilyalı Pudingli Tart 


Sonbahar meyveleriyle yapabilceğiniz enfes bir tart 
Erik armut elma da kullanabilirsiniz 

Malzemeler 
Tart Hamuru 

* 150 gr tereyağ veya margarin 
* 2 su barda un 
* vanilya 
* 1 yumurta 
*** Hamurda 1 çay bar şeker ve 2 yemek kaş yoğurt var ben kullanmadım çünkü 
Kıtır bir tart hamuru istiyorum yoğrut hamura yumşaklık verdiği için kullanmadım 
 
Hazılanan hamur yağlanmış tabanına yağlı kağıt serilmiş kenarları iyice yağlanmış tart kalıbına serilir ve buzdolabına konur 


*4 su bardağı süt 
* 2 paket vanilyalı pudingle pişirilir

Soğumaya bırakılır 



Sıra geldi meyvelere 
Ben şeftali kullandım poşeleme yöntemiyle şeftalileri hazırladım 
Sert şeftali seçmenizde fayda var
Bir tencereye şeftaliler dizilir üzerini geçince kadar su eklenir 
Bir çubuk tarçın 2-3 karanfil 1-2 dilim limon eklenir
Her şeftaliye yaklaşık 1 tepeleme yemek kaşığı şeker eklenir 
Kısık ateşte kaynamadan pişirilir 
Pişen şeftaliler telin üstüne alınır süzdürülür
Kabukları soyulur dilimlenir 

***Şeftalileri pişirdiğimiz suyu bir kaba koyup buzlukta donurulunca sorbe olur 
Buda şeftali aromalı Sorbe 


Tart hamuru buzdolabından alınır içine puding doldurulur 

 
Şeftali dilimleri sıralanır 

180 c ısınmış fırına verilir 170 c de 35-40 dak pişirilir 



 
Dinlendirilen tart servis edilir 
*Karadutlarlada süsledim 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder