16 Mart 2013 Cumartesi
Çelenk Çörek
Çelenk Çörek
Malzemeler
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı tereyağ
* 1 paket ınstant maya
*2 -3 çorba kaşığı toz şeker
*1/2 çay kaşığı tuz
* 3,5 - 4 su bardağı un
İç Malzeme
* 3 çorba kaşığı tereyağ
* 4 çorba kaşığı toz şeker
* 2 tatlı kaşığı tarçın
*** Bazı çöreklere benim ilavem 1 tatlı kaşığı kadar çekilmiş ceviz, fındık 1 tatlı kaşığı tahin.
Yapılışı
*Unun bir yoğurma kabına alınır. Ortası havuz biçimde açılır ve malzemeler konur.
Undan yavaş yavaş alınınarak yoğurulur.
Mayalanan hamur 30- 40 dakika mayada uyutulur.
Mayası gelen hamur tezgaha alınır.Tezgah unlanır.
Hamur 10 parçaya bölünür.
Her bir parça açılır.Açılan hamurun üzerine iç harç hamurun her tarafına sürülür.
Hamur rulo şeklinde sarılır.
Uzunlamasına kesilir.
Kesilen hamur burgu şeklinde simit gibi sarmal yapılır.
Çember şekli verilir iki uç birleştirilir.
*Tepsiye dizilen çörekler tepsi mayasına bırakılır. 20- 25 dakika kadar.
180 c de 25 dakika pişirilir.
Etiketler:
börekler hamurişleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok beğendim canım.ellerine sağlık.harika olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilLavantam bu çöreğin şekline bayılıyorum çok şık çok güzel.tadı zaten şahanedir sen yapmışsın missler gibi olmuştur.ellerine sağlık tatlım afiyetler olsun.
YanıtlaSilŞekli şahane olmuş,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSil