21 Mart 2013 Perşembe
Ekşi Mayalı Ekmek Nasıl Yapılır? (Tartine Bread)
* Ekşi mayalı Ekmek ( Tratine Bread)
**Mayam daha önceden hazırdı.
* 2 su bardağı tam buğday unu
3 su bardağı un
1 su bardağı maya
2 su bardağı oda sıcaklığında su
1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker
***Unun ortası havuz yapılır.
Malzemeler unun ortasına konur.
Yoğurulur.
Ele yapışan bir hamur elde edilir.
Bir gece oda sıcaklığında üstüne sofra bezi örterek bekletilir.
* Mayası gelen hamur unlanmış tezgaha alınır.
yaklaşık 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı un
tezgaha dökülerek hamura şekil verilir.
en son hamurun içine minik bir kaç parça tereyağ atılır
** İsteğe bağlı hamurun içine kekik, pul biber, ceviz, kuru üzüm, fındık, haşhaş, yaban mersini, çörek otu, susam katılabilir. Ekmeğin üstüne de ay çekirdekleri eklenir.
* Mayalanması için kalıplara alınan hamur yarım gün 4-5 saat bekletilir.
**İstenirse hamurların üstlerine zeytinyağ sürülür.
Streçle kaplanan hamurlar temiz bir poşete konur.
pişme vaktine kadar buzdolabında saklanır.
Pişmeden önce 3 saat yaklaşık çıkartılır, pişirilir.
** Pişirme. Fırın 250 c ayarlanır . sıcak fırına konur. fırın 5-10 dak sonra 200 c getirilir.
Fırının içine ısıya dayanıklı bir kapta su konur.
Etiketler:
ekmekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Of super olmuş tam benim gibi ekmek canavarı için
YanıtlaSilBundan ben de denemek istiyorum, ne lezzetli olmuştur...
YanıtlaSil