21 Mart 2013 Perşembe
Karışık Meyveli Tart
** Yaz ve kış meyveleri karışık bol meyveli tart.
*Hamur: 150 gr tereyağ ( teremyağ )
1, 5 - 2 su bardağı un
3 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
*** Hamur yoğurulur.
Tartın üstü için hamurdan 1/3 parça ayrılır.
Diğer parça hamur unlanmış tezgahta merdane ile açılır.
Açılan hamur kalıba yayılır.
Çatalla hamura delikler açılır.
Hamurun üstüne nişasta serpilir.
Buzdolabında 15-20 dak bekletilir.
*** Bol meyveli iç
Benim deepfreez de yazdan kalma mürdüm erikleri, şeftali, vişne çekirdekleri ayıklanmış doğranmış bekliyorlardı.
500 gr meyve tencerede 1/2 su bardağı toz şekerle pişirilir.
Bir süzgece geçirilip suyu süzdürülür.
1,5 k g elma 2 adet ayva soyulur .
Rendenin iri tarafından çekilir.
1 adet yeşil elmada minik doğranır.
(Elmada sınır yok 2 kilo olursa daha da iyi olur)
( benim bir kase de portakal kabuğu reçelim vardı onlarıda ekledim)
Elmalar , ayvalar 1 çay bardağı kadar şeker ve 2 tatlı kaşığı tarçın eklenerek pişirilir.
Meyveler soğumaya bırakılır.
*** Kalıba meyveler doldurulur. Tümülüs tart şeklin de:)
Kapak için ayrılan hamur çeşitli şekillere kesilir dizilir.
Yumurta sarısı sürülür.
175 c de pişrilir.
ortanın bir alt rafında
Etiketler:
tartlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hayatımda hiç tart yapmadım sizin tarifinizi muhakkak deniycem
YanıtlaSilEllerine sağlık lavantam çiçek içek kesimli hamurların ne kadar şık durmuşlar tek kelime ile şahaneler sevgiler tatlımm..
YanıtlaSil@Burçin benim diğer tart tariflerimi incelersen daha iyi sonuc alırsın:) ben nerdeyse 30 yıldır en severel yaptığım çeşittir.
YanıtlaSil@Vişnap sağol canım :)yapıyoruz yenilikler işte :)
YanıtlaSilüstteki şekiller ile çok şirin olmuş.
YanıtlaSilHARİKA BİR SUNUM CANIM.BAYILDIM GÖRÜNTÜYE.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER.
YanıtlaSil