Beyaz Fon
3 kg çorbalık tavuk
Toplam sebze 500 gr havuç, patates, soğan, kereviz , maydanoz,
Buket: 15 tane karabiber
15 tane tane yenibahar
2 yemek kaşığı tuz defne yaprağı
Bunlar küçük bir tülbete konur ve pamuk ipliğiyle bağlanır fona eklenir
8-10 litre suya kemikler yada etler atılır Blasing yöntemi uygulanır ön kavurma yapılmaz .Baharat torbası, buket garntür atılır 5-6 saat kaynatılır
FON Çorbalarda et yemeklerin de soslar ve zeytinyağlı yemeklerde kullanılır (Alas de vian)
8 de 1 oranına gelene dek kaynatılır
Çorbalar : Berrak çorbalar
Taneli çorbalar
Koyu kıvamlı çorbalar
Püreli çorbalar
Kremalı çorbalar
Ru: 50 gr un 50 gr tereyağ ile hazılanan çorbalık meyane unu
Un kavrulurken beyaz, sarı ve kahverengi renkler alır her biri farklı un kavurma rengi ve farklı çorbalarda kullanılmasına nedendir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder