How to make lemon Curd
3 eggs
150 gr sugar
3 lemon just
80 gr butter
3 yumurta
150 gr toz şeker (1 su bardağından bir parmak eksik )
3 limon kabuğu rendesi ve suyu
80 gr tereyağ
Bir tencerenin içine sıcak su konur diğer tencerenin sapları tutunmalıdır büyük tencereye Benmari usulü ocak kısık yanmalı
Kaseye toz şeker limon kabuğu limon suyu ve yumurtalar alınır mikserle yada tel çırpıcıyla çırpılır benmariye kase oturtulur
10-15 dak tel çırpıcıyla karıştırılarak pişirilir. Kıvam koyulaşınca olduğunu anlarsınız
Pişen curd tezgah üstüne alınır ve tereyağ eklenir çırpılır
Hazır olan curd kavanoza bışaltılr
Sabahları marmelat gibi ekmeğe yada bisküviye sürerek yenilebilir
Özellikle scone isminda cookie bisküviye sürülerek Amerika da yemesini seviyorlar lemon curd
Pasta kreması, rulo kek ara kremada , marmelat gibi kahvaltıda yada turtada dolgu kreması olarak kullanıbilir afiyet ve sağlıkla.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder