28 Mart 2010 Pazar

Fırında Sigara Böreği


Bu börek, yağda kızartmak istemeyenler için güzel bir yöntem.
Ayrıca bu gün yapılan börek ertesi günede taze kalabiliyor. Yolculuk yada öğrenciye götürülecekse çok uygun bir pişirme yöntemi.

Sigara börekleri,  peynirli maydanozlu içle sarılır. önce suya sonra  galeta ununa batırlıp sıvıyağla  yağlanmış tepsiye dizilir. börekler  kızardıkça çevrilerek pişmesi sağlanır.

2 yorum:

  1. Çıtır çıtır harika olmuşlardır tatlım..Ellerine sağlık,kocaman öpüyorum seni.Güzel bir hafta diliyorum..



    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Hmmm bak galeta unu iyi fikir çünkü ben böyle yaptığım börekleri o gün tazeyken yiyebiliyorum ancak. Ertesi gün de yenir ama aynı çıtırlığı olmuyor tabii.

    YanıtlaSil