6 Mart 2010 Cumartesi
Portakallı Kereviz
Öyle bir sebzedir ki, seven için kokusu, yemesi şahane, sevmeyen için pişen eve girmek azap:))
Ben birinci gurupdayım:) her çeşit severim . Çiğ yoğurtlu salatası, anneciğim yaptığı gibi limon yumurta sarısı terbiyeli ve en son model portakallı olan hepsini severek yerim.
Pazardan aldığım bir tane kereviz (alırken kerevizin ağır olması gerek elinizle tartın şöyle hafifse içi boşdur)
Kereviz soyulur yıkanır hemen doğranır , yarım limon sıkılır. (kararmasın diye hemen limon sıkınız)
tencerenin dibine bir küçük baş soğan piyazlık şekilde doğranır üzerine bir adet portakal dilimleriyle karışık kereviz yerleştirilir.
kerevizin yeşil yapraklarıda eklenir. bir adet portakal suyu eklenir. kısık ateşte pişirilir. biaz tuz,bir azda toz şeker eklenir. (ben buna bir küçük tatlı kaşığı tuz, nerdeyse iki adet kesme şeker kadar toz şeker ekledim.)
kısa sürede pişiyor:)
Etiketler:
yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
sebze olsun da
YanıtlaSilbizim olsun :)
kadınlar günün kutlu olsun
YanıtlaSilsevgili lavantamm.
Canım nefis olmuş,bende çok sık yapmadım bu kış.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilDünya Kadınlar günümüz kutlu olsun...
Sevgiler
Kokusunu seviyorum da, pismisinin dokusu... i-ih! Cig salatasina bayilirim, sapina bayilirim, kokusunu severim. Oyle birsey. :o/
YanıtlaSilwww.elifsavas.com/blog