6 Nisan 2010 Salı

Kırpık Börek





KIRPIK BÖREK:

4 adet yufka
1 çay bardağı yoğurt
1 /2 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1,5 çay bardağı su

Bütün bu malzemeler çırpılır.
Tepsi katı yağla yağlanır. Bir tane yufka serilir.
hazırlanan sıvı malzemeden kaşıkla gezdirilir.
iki tane yufak parçalanarak "kırpık" şeklinde serilip harçla ıslatılır.
Ezilmiş peynir serpilir.
diğer kalan yufkada parçalanarak serilir .
en son yarım tüm yufka serilip  kalan harçla ıslatılır.
180 c de pişirilir.  böreğin kızarması lezzetini artırır.

4 yorum:

  1. Bayılıyorum senin değişik değişik böreklerine tatlım..eLLERİNE SAĞLIK..))



    Öpüyorum kocaman ve sevgilerimi gönderiyorum..


    NOT:Geçtiğimiz gece kulaklarını çınlattık hatçayla..))))

    YanıtlaSil
  2. Elıne saglık cok guzel gorunuyor
    Sevgıler

    YanıtlaSil
  3. börek olsun da kırpık olsun mırpık olsun. Hiç farketmez

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik canim cok sevdigim bir börek.Afiyetler olsun. Güzel bir hafta diliyorum , sevgiyle kal canim:)

    YanıtlaSil