Malzemeler:
1 kg un
125 gr yumşak margarin
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
30 gr yaş maya ( 2 tatlı kaşığı kuru maya ya eşittir yaş maya yoksa kuru mayada kulanılabilir.)
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı ılık su
-Ilık su, süt, şeker ve tuzu karıştırarak 1 saat bekletilir.
- Diğer malzemeler de eklenerek hamur iki katına çıkana kadar bekletilir. (ağzı kapatılıp oda ısısına göre üstü örtülür. sıcakta mayası çabuk gelir.)
-Hamur merdane ile bir parmak kalınlığında açılır.
-bir su bardağının ağzıyla kesilen hamurlar tepsiye dizilir.
- Yarım saat te tepsi mayasında bırakılır. (tepsi mayası= tepsi de mayalanmasını sağlamak için beklenen süredir.)
200 c de ısıtılmış fırında pişirilir.
Kreması:
800 ml süt
4 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı şeker
2 paket vanilin
1 ymurta sarısı
1 kaşık tereyağı
malzemeler karıştırılarak pişirilir. mikserle 10 dakika çırpılır.
ılıyan puf pastaların arası yavaşça açılarak krema doldurulur. üzerlerine pudra şekeri serpilir.
-ben ağızlarına portakal şekerlemesi koymuştum lezzet ve görünüm açısından renk katsın istediğim için:)
Ooooh muhteşem! Eskiden çok severdim bu sevimli arkadaşları. Şimdi ancak çok güzel olursa yiyorum. Hani hiç tatlı yemesem daha münasip tabii de...
YanıtlaSilOOO TİJENimede bak :)))))
YanıtlaSil!!!!!!
canımcım bende istiyorum,
tijenle yarım yarım kardeş- komşu payı yapıcassss.. :))))
Ya ben ne olucam Nuray'ım..))
YanıtlaSilAlman pastasına bayılırım.Çok güzel gözüküyorlar ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÖYLE YARIM FALAN YOK HERKES BİR ADET KAPIYOR BAKALIM :))AFİYELLER OLSUN:))GÜLÜM SEN DE SEN DE:))
YanıtlaSilaaaaa bir ben eksik kalmışım yaaaa:;):) bende istiyorummmmm.....
YanıtlaSilBana da bana da ;)) ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgiler..