Böğürtlenli Kırmızı kek:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1, 5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı hindistancevizi
2 paket kabartma tozu
2 +1 su bardağından bir parmak eksik un
Bu malzemeler sırasıyla çırpılarak hamur haızlanır.
Hamurun bir kısmı ayrı bir kaba alınır. kalan hamura tarçın ,varsa portakal kabuğu rendesi veya parçaları da eklenir.
diğer ayırdığımız hamura kırmızı gıda boyası (hakikisi) 1/2 çay kaşığı silme , donmuş böğürtlenlerde olduğu gibi ilave edilir.
kalıba önce sade hamur ,sonra kırmızı hamur konur.
175c de pişirilir.
Canım kırmızı neye yakışmıyor ki,
YanıtlaSilçok hoş olmuş.. afiyetler olsun..
Sevgiler..
eline sağlık şekercim,çok şık görünüyo,tadı da nefistir eminim,eee nede olsa elin değdi,çokkk öpüyorum....ne zaman toplanıyoruz???
YanıtlaSilçok lezzetli gözüküyor, ellerinize sağlık
YanıtlaSilbu arada lavanta tarlası fotoğrası harika
sevgiler