26 Haziran 2010 Cumartesi

Kırmızılı Böğürtlenli Kek


Böğürtlenli Kırmızı kek:

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1, 5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı hindistancevizi
2 paket kabartma tozu
2 +1 su bardağından bir parmak eksik un
Bu malzemeler sırasıyla çırpılarak hamur haızlanır.

Hamurun bir kısmı ayrı bir kaba alınır. kalan hamura tarçın ,varsa portakal kabuğu rendesi veya parçaları da eklenir.
diğer ayırdığımız hamura kırmızı gıda boyası (hakikisi) 1/2 çay kaşığı silme , donmuş böğürtlenlerde olduğu gibi ilave edilir.

kalıba önce sade hamur ,sonra kırmızı hamur konur.
175c de pişirilir.



3 yorum:

  1. Canım kırmızı neye yakışmıyor ki,
    çok hoş olmuş.. afiyetler olsun..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık şekercim,çok şık görünüyo,tadı da nefistir eminim,eee nede olsa elin değdi,çokkk öpüyorum....ne zaman toplanıyoruz???

    YanıtlaSil
  3. çok lezzetli gözüküyor, ellerinize sağlık
    bu arada lavanta tarlası fotoğrası harika
    sevgiler

    YanıtlaSil