29 Haziran 2010 Salı

Meftune


Fotoğrafı,  yemek piştikten bir gün sonra çekebildim:) yemeğin soğuk hali...

MEFTUNE: çok lezzetli, malzemeleri çiğden konan bir yemetir.

1 kg patlıcan alacalı soyulurdiklemesine önce ikiye ve tekara ikiye kesilip parmak şeklin de doğranarak tuzlu suya alınır.

tencereye  2 baş kuru soğan ince doğranır.
yaklaşık 10 diş sarımsak soyulup ikiye kesilerek soğanların üzerien eklenir.

5 veya 6 adet yeşil biber (tercih sivri biber ben carlistondave sivri beiber kulandım)

biberlerde doğranır.

bir dolu yemek kaşığı domates salça
1/2  yemek kaşığı biber salçası
sudan çıkarılan patlucanlarda eklenerek iyice harmanlanır. salçalar patlıcanlara bulanır.
tencereye malzemeler yerleşitirlir.
tuz, karabiber serpilir.
3 adet domates minik doğranır yemeğin en üstüne serilir.
1/2 çay bardağı zeytinyağı eklenir. tencerenin kapağı kapatılıp normal ateşte alınır.
önce bir iki kez karıştırılır kaşaığın sırtıyla hafif çe bastırlır.
daha sonar yemeğin durmuna göre (dometesin su salması ) çay bardağı ile su eklenir.
yemek sıcak soğuk yenebilir.

2 yorum:

  1. Yemeğin ismi cok ilginç ! ve de ılk defa duydum bu ismi..
    Ellerıne sağlık afıyetler olsun bereketi ile..

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel ismi var bu yemeğin:))
    zaten patlıcanı çok severim, ismide bu kadar güzel tarif hemen denenecek...
    Ellerinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil