19 Haziran 2010 Cumartesi

Kuru Kayısı- üzümlü Çörek


150 gr yumşak tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
1 yumurta beyazı içine sarısı üzerine sürülecek
yaklaşık 5 su bardağı un ( yumşak bir hamur elde etmek içim yavaş yavaş eklenir)

İÇi:  1 su bardağı ceviz iri kıyılımış
1 su bardağı kuru üzüm
15 adet minik doğranmış kurukayısı
1 portakal kabuğu rendesi
1  adet rende elma
1 limon kabuğu rendesi

hamur yoğurulur 15 dakika dinlendirilir.
dört parçaya bölünen hamuru dikdörtgen biçimin de açılır ve iç eklenerek ruola yapılır.
180 c de pişirilir piştikten sonra kesilir. ikram etmeden önce pudra şekeri serpilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder