28 Kasım 2014 Cuma

Limonlu Cheesecake





Tabanı
26 cm yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıp
180 gr bisküvi Torku Eti burçak 
2 yemek kaşığı tereyağ oda sıcaklığında 

Yoğurulur sıkıca kalıba yerlrştirilir buzdolabına konur

Cheese 

600 gr labne
1 su bardağı şekerle çırpılır 
200 ml sıvı krema 
1 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta 
Vanilya 
Limonl kabuğu rendesi
Bunlarda eklenir çabucak karıştırılır 
3 adet yumurta 
Her birini tek tek kırdıkça çırpınız

Tabana bu karışımı dökünüz
160 c de  saat pişirin fırının ortdan bir alt rafına yerleştirin 
Isıya dayanıklı bir kapda suyu fırına yerleştirin 
Kalıbın dış çeperini folya ile kaplayın 
Kek piştikten sonra fırundan çıkarmayın fırını kapatın soğusun 

Sos 
2 limon suyu ince rendr kabuk
1 su bardağı su
1/2 su bardağı şeker
1,5 yemek kaş nişasta 
Kaynatılır soğumuş keke sos kalıpdan çıkarmadan dökülür bir gece dinlenmesi iyi sonuçtur:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder