Mayasız üç tane pişi tarifim var
Yumurtalı,sütlü, yoğurtlu şimdi size sütlü olan çubuk pişi tarifini vereceğim
Tarifi Aslı hanım da gördüm @dokuzuncubulut
Çubuk Pişisi veya Çin pişisi
Su bardağı=240 ml
360 gr un
240 ml süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
2 çay kaş tuz
Hamur yoğurulur iki parçaya bölünür
Dikdörtgen açılır streçe sarılır en az 3 saat en çok bir gece buzdolabında salanır önceden buzdolabından çıkartılır 1—2 saat oda ısısına gelmesi beklenir
İki dikdörtgen üst üstte konur çubukla bastırlır kesilir kızgın yağda kızartılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder