10 Temmuz 2011 Pazar

Susamlı Cevizli Haşhaşlı Çörek



Mayalı çörek:

*1 su bardağı ılık su
*1 paket instant maya ( paket toz maya)
* 1 Tatlı kaşığı tuz
*Ele yapışmayacak duruma gelene kadar un eklenir.
*yumşak bir hamur elde edilir.
*Hamur dörde bölünür

*Haşhaş sıvıyağla ile karıştırılarak hazırlanır
*ceviz içi iri şekilde dövülür.

*Dörde bölünen her parçaya , bolca haşhaş sürülür, ceviz dökülür
*BU işlem her katta uygulanır.
* hamur hem rulo, hem de çevrilerek uzun bir hale getirilir.
*Kek kalıbı yağlanır
*Hamur kek kalıbının şekline göre döşenir 
*YUmurta sarısı sürülür
*bol susam dökülür.
*1 saat mayada bırakılır
* kabarınca 180 C de pişirilir.

1 yorum: